Gevoelig zijn.
Een hele uitdaging!

Als jong volwassene, misschien zelf al wel als puber had ik al veel vragen. Hoe kon ik omgaan met alles wat ik voelde. Ik kon me prima aanpassen aan mijn omgeving. Ik deed alles wat een gewoon kind deed. Ik sportte, ging naar school, had een vriendengroep en een vriendje. Maar toch voelde ik dat ik mijn binnenwereld niet kon delen met ze. Ik voelde geen èchte connectie. 

Thuis was er ook geen ruimte om te delen. Tja, hoe kan je ook delen als je zelf niet weet wat je eigenlijk precies moet delen. Dat je heel veel opmerkt om je heen en voelt hoe het met andere mensen gaat. En dat dat anders is dan dat ze zeggen. Alsof ik kon voelen dat er een diep verdriet was bij iemand. Of dat iemand boos is diep van binnen, maar aan de buitenwereld een glimlach laat zien. Dat ze niet zeggen of doen wat ze ècht willen. Diep in hun hart. Dat bracht me vaak in verwarring.

Hoe ouder je wordt, hoe meer dingen je meemaakt. Leuke dingen, verdrietige dingen of traumatische dingen. Dit kan ook op jonge leeftijd natuurlijk. Je neemt alles met je mee in het leven. Of je het nu merkt of niet. En langzamerhand merk je dat het niet zo lekker gaat. In je gezin van herkomst of in je eigen gezin. Ook met je vrienden en kennissen voel je geen connectie meer. Of je vraagt je af wat je met je leven wilt doen. Je rommelt verder of je loopt steeds meer vast. Het maakt niet uit. 

Je wilt wel eens met iemand praten. Iemand die naar je luistert. Je niet raar vindt. Iemand waar je je “geheimen” aan durft toe te vertrouwen en die je dan nog steeds niet raar vindt. Iemand die je anders kan laten kijken naar je leven of de gebeurtenissen die zich voor hebben gedaan. De gebeurtenissen, die je nog steeds achtervolgen of bezighouden. Omdat je nog steeds niet snapt hoe het zit. De moeilijke band die je hebt met één van je ouders of je kind. De dromen die je hebt, die je maar niet snapt. Het gevoel dat je hebt dat er iemand “bij” je is. Dat je eigenlijk heel erg geinteresseerd bent in spiritualiteit, maar dat niet durft te delen. 

Genoeg voorbeelden? 

Zo iemand ben ik. Waar je dit soort dingen mee kunt delen. Die naar je luistert en je anders kan laten kijken als je daar voor open staat. Iemand die buiten de consensus denkt. Niks raar vindt. Try me!

Ook wil ik een laagje dieper gaan om te kijken waar iets vandaan komt. Je weet wel, die ijsberg. Dat wat je onder water niet ziet. Ik heb er zo mijn manieren voor en mijn gereedschap uit mijn coachings gereedschapkist en mijn biotensor.

En wat ik ook belangrijk vind is dat je weet dat verandering tijd nodig heeft. Dat het even mag bezinken. Dat als er zich wat voordoet na ons gesprek, je contact kan opnemen als je een vraag hebt. Je hoeft niet altijd te wachten tot de volgende afspraak. De tijd tussen onze afspraken kan variëren. Al naar gelang behoefte. Soms zit er even tussen, totdat er iets gebeurt en je weer wilt komen. 

Het is niet helemaal vrijblijvend. Je moet wel willen komen en ook je best doen en doorzetten. Commitment noem ik het. Anders willen kijken. Open staan voor verandering. Anders lukt het namelijk niet. Die verandering die jij graag wilt.

Je bent vrij, maar ook weer niet helemaal vrij. Alleen jij kan de verandering toelaten.

Spreekt het je aan? Neem dan contact op om met elkaar te sparren en te kijken of het klikt.

Je kan losse afspraken maken en je kan een strippenkaart aanschaffen. Daar vertel ik je meer over als we elkaar spreken. 

Ik hoop van je te horen.

Liefs,

Angelique

 

 

Wat was jouw struggle in je jeugd? Hoe ga jij nu met je gevoeligheid om?

  • Voel je je anders? Heb je nog steeds het gevoel dat er veel meer in je zit? Weet je nog steeds niet hoe je dat er uit moet krijgen?
  • Zit je maar in je hoofd te malen en wil je dat graag veranderen? Zie je snel verbanden en wil je die nu eindelijk ook wel eens durven delen?
  • Wil je graag zichtbaar zijn, maar vind je het eng? Helemaal jezelf zijn?
  • Wil je meer onbevangenheid in je leven, maar weet je niet hoe?
  • Wil je meer contact met je gevoeligheid en niet alleen in je hoofd leven?
  • Zie je, voel je, hoor je of weet je op een manier die je niet kunt uitleggen?
  • Verveel je je gauw?
  • Heb je ook zo’n behoefte aan diepzinnige gesprekken? Dat het ergens over gaat?
  • Wil je van je angsten af? Of wil je je niet meer zo boos voelen? Waar komt dat toch vandaan?
  • Wil je weten wat je hier komt doen in deze wereld. Wat je bijdrage is aan het geheel? Je zielsmissie?

Pak de telefoon of stuur een mail! Dan neem ik contact met je op. Heb vertrouwen in jezelf.

Laten we kennismaken

 The battlefield is the mind and the price is the Soul.